Bulking vs Lean Mass Building

av Mike Arnold

Bland de gamla skolan BB’RS var det typisk metod att “bulk-up” när man försökte få muskler. Detta pågick i årtionden, med alla från nybörjare till experter som tillskriver denna teknik för massvinnande. Det var väl förstärkt att för att bli stor behövde man äta stort … och äta enorma de gjorde. Trots familjemedlemmens brist på förståelse som erbjuds i dessa dagar, gjorde denna metod många att packa på muskelmassa i en häpnadsväckande takt, vanligtvis med mycket lite såväl som ibland ingen kemisk förbättring.

Läkaren styrdes av en Sport Club Internacional Tröja tid med kulinarisk övergivenhet, där matalternativ var centrerade främst kring höga proteinval som kött, ägg såväl som mjölk, med kolhydrater betraktades som mindre viktiga. Ändå var den stora mängden mat som konsumeras av några av dessa killen legendarisk och är ingen fråga ansvarig för att födas några av de mest upprörande berättelserna om matanvändning som någonsin har sett av viktutbildningsgemenskapen … eller någon typ av stadsdel för det materia. Ibland kan deras matvanor mycket mer exakt kallas en utfodring av frenesi än middagen, med en kille som har spelats in som surrande ner en hel lagringstank med vatten – vilket bara hände med att inkludera massor av “levande” guldfisk. Jag antar att det är en metod för att få i dina vardagliga proteinkrav, även om jag skulle vara nyfiken på att förstå om en sådan händelse någonsin upprepades, förutsatt att det stora materialet av ben som var tvungna att göra deras metod med matsmältningskanalen.

Av alla BB’R: er som kom upp i de tidiga dagarna av Iron Game, var Bruce Randall troligtvis det mest väl förstått för hans lågsäsongs matvanor. Från en knappa 164 pund kunde Bruce öka sin kroppsvikt till 192 kg efter bara 58 dagar. Inte lika bra, men ingenting som inte hade åstadkommits flera gånger tidigare. Bruce fick emellertid inte större om sin viktökning förrän hans sista år i marinorna, där han ökade sin kroppsvikt från en all typisk 203 kg till en stor 342 kg på bara 14 månader. Vid den punkten kunde Bruce göra det att följa hissar: en max-singel godmorgon på 685 kg (en riktigt monumental hiss), liggande press med 482 kg, en stående överpress med 365 kg för en dubbel, en strikt skivbank Curl med 228 kg, ¼ knäböj med över 2 100 kg.

Medan ingen av dessa hissar skulle tänkas på anmärkningsvärt (utanför den stora morgonen såväl som ¼ knäböj, vilket inte görs längre i dag), sanningen att Bruce uppnådde dessa siffror på så kort tid medan han stannade 100% Läkemedelsfritt är verkligen häpnadsväckande (Obs! Detta utfördes 1954, före AAS i American Athletics, som fortfarande var ett par års ledighet). Det går utan att säga att de 139 kg som Bruce fick under denna tid (totalt 178 kg), var en betydande del av det kroppsfett. Fortfarande tar detta inte bort från sanningen att det var Bruces dietvanor som spelade den största funktionen i hans kropps förmåga att lägga till Mass & Stamina så snabbt. Det borde på samma sätt läggas till att Bruce senare valde att “klippa upp”, varefter han tog huset Nabba Mr. World Crown-en av de mest eftertraktade titlarna på hans dag.

Så, vad åt Bruce för att uppnå sådana snabba vinster i Mass & Stamina utan stöd från droger? Som Randy Roach, i sin enastående bokmuskel, rök och speglar, berättar, skulle Bruce regelbundet ta två liter helmjölk, 28 stekt ägg, samt halva bröd till frukost ensam. Som ett tillskott till sina rutinmässiga måltider skulle han dricka 8-10 liter mjölk per dag, liksom det inte var ovanligt att se honom fylla nästan ett helt cafeteriabricka med ris och fläsk, som han skulle äta i ett enda sammanträde.

Det är svårt att jämföra Bruce i ätavdelningen, men 3x världens starkaste man, kostnad Kazmaier, var ingen slang själv. Även om han erkände av massorna för att uppnå en uthållighetsnivå som tidigare trodde ouppnåelig, förstod han också för sin Olympique Marseille Tröja humungous aptit av dem som förstod honom bäst. Genom att lägga in så mycket tid vid middagsbordet som gymmet, lägger kostnaden till en svindlande 100 kg muskulös kroppsvikt och förde sin bänk så mycket som 600 kg inom sina allra första två års träning ensam! Genom att följa året såväl som vid endast 25 års ålder hade kostnaden nått en stor 340 kg och var på nivå för att träffa en 700 pund -bänkpress innan han slet sin PEC under den årliga WSM -tävlingen. Att äta hela kalkoner såväl som andra liknande dietfeats tänkte på rutin i Bills vardag … och både hans kroppsvikt såväl som Herculean -uthållighet var beviset.

Idag har “bulking” -tekniken mest fallit i fördel bland såväl konkurrenskraftiga som icke-konkurrenskraftiga BB’R: er. Välj istället för “magra vinst” -metoden, dagens kroppsentusiast mycket mer noggrant skärmar sitt matintag än formenER-generation, som gör att de kan bevara en snäv såväl som svår kropp året runt. Med en sådan skarp skillnad i övertygelser bland de olika generationerna såväl som med en mycket högre grad av förståelse som erbjuds idag, har många kommit till den slutliga tanken att den ursprungliga BB’ing -eliten bara var felaktig – att sådana monströsa ätande tjänar ingen annan funktion än att göra det mycket mer utmanande att komma i form kommer tävlingsdag, men är det hela verkligheten eller finns det mycket mer till historien? Det beror på omständigheterna.

Innan vi försöker svara på denna fråga, låt oss allra första definierar betydelsen bakom termerna “mager massbyggnad” samt “bulking”. Under decennier kallades tidigare bulking traditionellt som en teknik för att äta utvecklad för att lägga till muskelmassa så snabbt som möjligt genom kaloriöverskott. Även om proteinmat gynnades, var det lite diskriminering när det gällde matval och ingen fast måltidsplan – BB’R skulle bara äta så mycket som han kanske under dagen. Detta resulterade vanligtvis i att 1000, av ytterligare kalorier konsumeras på rutinbasis. När det är integrerat med en familjemedlem som åsidosätts för de typer av kalorier som äts, är det inte oväntat att förespråkare för bulkningstekniken vanligtvis samlade en oacceptabel mängd kroppsfett.

Medan gamla skolan BB’R kanske inte har förstått näringsvetenskapen utöver vi gör idag, är en sak som de förstod att förstå att kroppen bara kommer att växa så snabbt som möjligt när tillgängligheten i kalorinäringsämne är optimal. Om du delar liknande prioriteringar när det gäller att maximera tillväxttakten, är den snabbaste metoden för att uppnå detta mål att äta så mycket som kroppen kan tolerera utan att lägga till en oacceptabel mängd fett. Uppenbarligen, om du börjar omvandla till en fett svin på rekordtid, har du överskridit ditt kaloriöverskott av lika stor marginal, men varför få någon typ av fett alls? Kan vi inte bara äta vad kroppen behöver för att maximera tillväxten utan att lägga till någon typ av fett? Även om detta skulle vara idealiskt, är verkligheten att ingen av oss verkligen kan förstå när vi nådde denna punkt tills vi har överskridit den … och den enda metoden att förstå att vi har överskridit den är med fettförstärkning.

Fettförstärkning är “beviset”-bevisen på att kroppen har levererats med alla kalorier som den behöver för att maximera tillväxten. På exakt samma sätt, om någon aldrig lägger till någon typ av kroppsfett … eller knappt någon, vad är chansen att de helt sträcker sig över den fina linjen mellan maximal tillväxt och fettförstärkning? i huvudsak obefintlig. Gamba Osaka Tröja I detta fall är bristen på fettförstärkning som dessa individer upplever “beviset” på att de inte äter tillräckligt för att maximera tillväxten. Det finns lika många variabler involverade – många kan inte spåras exakt på grund av deras inre såväl som kontinuerligt fluktuerande natur – vilket undviker oss från att exakt bestämma vårt ideala kaloriintag. Av denna anledning, om vi vill växa så snabbt som möjligt, är en viss fettförstärkning oundviklig. Nu finns det ingen anledning att helt överge våra estetiska krav till förmån för en Pillsbury -deg ung pojkeutseende, hur långsamt, konsekvent fettförstärkning borde accepteras som en del av erbjudandet när vi vill packa på muskelmassa i den snabbaste hastigheten möjlig.

För expert BB’R vars försörjning är beroende av att sätta väl i konkurrens är detta inte nödvändigtvis så. I själva verket kommer en sådan metod sannolikt att vara kontraproduktiv för sina mål, eftersom många proffs redan har utvecklat många (och ibland alla) av den massa de någonsin kommer att kräva, vilket avskaffar kravet på en extrem massvinnande kost. Med konkurrensframgången som nu är den nr 1-prioriteringen, kommer den gemensamma proffsen att tjäna mycket bättre genom att hålla sig mager under lågsäsongen, eftersom detta kommer att göra det möjligt för honom att mycket snabbare bevara storlek under prep såväl som i många fall, genomföra exceptionell konditionering . Det finns också specifika kosmetiska fördelar kopplade till denna praxis, såsom stramare hud samt minskad magdistension, som båda positivt bidrar till BBR: s allmänna utseende. Som en slutlig övervägande är en mindre omfattande dietplan också mindre spänningar på kroppen i allmänhet.

Pro BB’rs, fysiska fitnessmodeller, MPD -konkurrenter, de med regelbundet ordnade bildskott eller andra marknadsförpliktelser, eller någon annan som platser har högre betydelse för att hålla sig mager av någon anledning, kommer troligen att vara mycket bättre att använda de magra -Gains närmar sig, eftersom detta gör det möjligt för dem att fortsätta göra framsteg, om än mycket långsammare, utan att äventyra deras andra korta eller långvariga mål. I alla typer av fall kommer metoden du tar för att bygga din högsta kropp att dikteras av dina prioriteringar. Många avancerade konkurrenter har mycket mer att utfärda sig själva än bara växande muskelmassvävnad och därför kommer att kräva att garantera attIR-säsongsplan motsvarar den större bilden. Men när den berör den icke-konkurrens som bara vill bli stora, tillhandahöll de avancerade av att kunna fokusera enbart på massvinnande såväl som deras program potentiellt kan visa det.

Som ni ser finns det verkligen inte en “bästa” metod för att få muskelmassa. Medan många av dagens bästa tränare stöder Lean-Gains-strategin, borde du komma ihåg att de vanligtvis hanterar de bästa konkurrenterna-många som lever i sporten. Deras omständigheter är ganska annorlunda än den icke-konkurrens som bara vill bli stor. Följer inte bara blindt tillsammans med programmet med en till sedan det användes av en expert BB’R. Sammanfattningen är att varje privat är distinkt såväl som kravet på att tänka på både hans/hennes korta såväl som långvariga mål innan de kan sätta ihop sin lämpliga lågsäsongsplan.

Beror på mål:
Avancerade konkurrenter borde minimera fettförstärkningen utanför säsongen: enklare att bevara muskelmassan under prep, mindre ansträngande diet, minskar magens distension, kroppen har en hårdare utseende.
De som försöker maximera muskelmassaförstärkningen borde inte försöka minimera fettförstärkningen vid säsongen: utvecklar mycket mer muskler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *